… pergetőbottal és horgászkajakkal

Domolykótlanság

Kánikulai délután a domolykók lakhelyén erőszakos házfoglalók társaságában. Egy rövid, de annál eredményesebb peca. Idei Nr.1. nekem.

Domolykótlanság

Rekkenő hőség volt aznap is. Kánikula. Vízpart közelébe kellene lenne, bár a fülledség miatt ott sem lehet biztosra venni a túlélést. Mindegy. A hétvégét megint telepakoltam mindennel, ami nem horgászat. Még csak fél négy, irány a víz. De előtte még tankolás, kitérő a szárazdokkba a kajakért, 35 km csörte és utána 5 km offroad a sivatagot megszégyenítő 30 centis púderben. Ötkor már a meredek partoldalon vagyok, tíz perc múlva teljes menetfelszereltségben csúszik vízre a kajak. Amíg behuppanok, majdnem elveszítem az NDK szandimat az iszapban, amivel végül jól összesározom a fedélzetet is.

Kánikula a csatornán

Csapok tizet a vízen, és máris egy ígéretes helyre sodródom. Atyafi elmondása szerint a drót most kötelező, és próbáljam popperrel. GS Popperrel kezdem, persze nem az UL cuccon, hanem a Legacy Spin 210-zel és vékony fonottal röpítem a műanyagot. Miközben becsobban, elgondolkodok: Nem is hiszek az ilyen csalikban. Egyszer fogtam, akkor is véletlenül halat popperrel, most is betettem egy csomó másik felszínit a dobozba, biztos ami biztos. Mire vitába szálnék magammal, rántok egyet a cuccon, ami tingli-tanglizással válaszol. Majd nagyobb fröcskölés, és már meg is nyekken a monofilhoz állított fék.

Csuka és a GS Popper

Kézzel szeretném kivenni, alig nagyobb egy fenőkőnél. Ilyenkor a legveszélyesebbek, mert nem mered őket erőből nyakoncsípni, viszont sokkal mozgékonyabbak horogszabadításkor. Meg is lett az óvatoskodás bénázás ára.

Popper a zsebben

Hal a horgon, horog a zseben, zsebben a fogó. Jól megcsináltam. Szövőszakkor indul. Először a hal, aztán minden más.

A popperrel szerelt bot helyett a monofilos Berkley Cherrywoodot kezdtem használni. Ezen is drót, abban Kenart Minnow. Sügérmintás. Sügér a sügér ellen. Szép darab.

Csapó sügér

Majd hosszú csend. Mármint eredménytelenség. Mert apró fröcskölések, nagydomis szedés azért vannak a közvetlen közelemben is. Ehj, mennyit jelent a kajak! Gébszínű (?) Kenart Hunter váltja a drót végén a Winnert. Semmi eredmény. Biztos a domik kiszúrják a drótot, és nem kell nekik. Nosza. Drót le, pőrén a 3 centis csalit a monofilba.

Első dobásra felmosórongyos ránehezedés, majd megindult a laza fék is. Talán sügér, reménykedem…

Monofil, Kenart Hunter, Csuka

A csali szépen szájszélben akadt, fogaktól messze a zsinór. Aztán laza szaltó, és a zsinór máris a másik szájszélbe fordult, csak a kapocs szeme lóg ki. Itt már fele sem tréfa, gyorsa alámerítek. Pocskolás a fedélzeten, még az ojjektív is vizet kap.

Hunteres csuka a szákban

Elengedés előtt a csórikám elég kérlelően tudott nézni.

Csuka

Azért még egy gyors felmutatás belefér.

Csuka és a táj

Aznap a sáros szandi mellett állandó szereplője lett a képeknek a rózsaszín vizespalack is. Olyan, mintha valami melegfelvonuláson lennénk. Legközelebb bakancs lesz és fekete taktikai mellény, meg flaska.

Kajak, patak, rózsaszín és a szandi

Hosszas dobálózás után megint popperre talát be a pöttöm. Húsz centire pattogtattam a part mellett. Már majdn kiemeltem a csalit botvégen, amikor megláttam kb. két méterről rásartolni. Rántottam egyet még a spiccen és pocskolás.

Popperes csuka

Sügér fogta de szép sügér. Úgy kellett fárasztani, mint egy méret körüli csukát. Még a kajak alá is betört kétszer. Több fotó is készült róla.

Kenart Winner

Winneres Csapó Sügér

Csapó

A nap sugarai már nem értek be a csatornába, amikor visszafordultam. A gátról is hazamentek már a négytengelyes munkagépek, így tökegyedül voltam. Nem akartam megkockáztatni egy tengelyig süllyedést a kifelé vezető Párizs-Dakar etapon, fő a biztonság.

Kajakos patakos horgászat

Azért dobálóztam visszafelé is. A kis csukát a legalább ekkora sügérnek szánt Winner csábította el.

Kenart Winner és Csukája

Csuka / Esox Lucius / Pike

Lehorgonyoztam (kitettem a lábam), és feltettem a Skitter Pop-ot. Megvan három vagy négy éve, de halat még csak a brossúra fotózáson látott. Kapott egy esélyt. Szép hosszú dobás a spiccen túl.

Főszerepben a rózsaszín kupak

Kómótosan fejtem fel a zsinórt, miközben a botom végétől nem messze apró fröccsenés. Csux az, biztos vagyok benne, de nem váltok tempót a tekerésen. Már egész közel a csali, amikor az előzővel szinte egyező helyen újabb burvány, amit immár a csuklómban is érzek.

Esox Lucius

A szákolás utáni pillanatok a Skitter Pop dicsőségére kerültek beszerkesztésre!

Skitter Pop

Visszafelé még beugrott egy újabb sügi a Winner-re.

Perch

Aztán evezés a kocsihoz. A part szélébe nagy riadalmat keltettem. Szinte tíz méterenként fordult valaki, vagy csak elegáns tolóhullámmal jelezte, zavarom nyugalmát.

Nyugi van...

Amilyen könnyen ment a vízrebocsátás, akkora szívás volt a vizes szandállal a sáros, iszapos függőleges partoldal leküzdése. Pechemre nézőm is akadt. Varacskos disznóra emlékeztető kinézetem még őt is zavarba hozta. Brekkenésnyit sem mert hozzáfűzni a látottakhoz.

Breki

A napot kora estét a csukák és a csapó sügérek uralták. Domolykónak és balinnak nyomát sem láttam. Nem is csodálkozom. Itt minden sarokban veszedelem leselkedik rájuk.

A képek széleinek ismételt homályosítását/sötétítését Steveolson kamerabeállítása ihlette.

11 hozzászólás

 1. ÁÁÁÁ, csak ámulok ennyi hal láttán! Csak mégiscsak ki tudtál menni! Szép volt!

  2012. augusztus 23. csütörtök - 11:15

  • Igyekszek önző lenni megint, így jut idő a pecára…pénteken is voltam tavon, de siralmas volt. A KAJAKOZAST viszont egyre jobban szeretem…persze kánikulában egész más, mint a téli fagyosban

   2012. augusztus 23. csütörtök - 12:02

 2. Na ez igen 😀 jó kis írás, meghozta a kedvem nekem is. Gratula!

  2012. augusztus 23. csütörtök - 13:34

  • Hátmég nekem hogy megjött a kedvem a popperes kajakos pecahoz

   2012. augusztus 23. csütörtök - 14:42

   • 😀 készítenem kell egy saját poppert.

    2012. augusztus 24. péntek - 13:15

    • most hogy meg fog jönni a kedved! hamarosan…

     2012. augusztus 24. péntek - 21:24

 3. Visszajelzés: Barikád | Kisgyerek a vízparton

 4. Visszajelzés: Kajakom nyomában | Kisgyerek a vízparton

 5. Visszajelzés: Kiadatlan történet: Morning Show | Kisgyerek a vízparton

 6. Visszajelzés: Újra RÁK « Kisgyerek a vízparton

 7. Visszajelzés: Morning Show – Orfű | Kisgyerek a vízparton

A peca összehozza a népeket! Most szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s