… pergetőbottal és horgászkajakkal

Első legyes szárnycsapásaim

Kábé két hónapos térdkoptatás után kiszabadultam! Vége az éjszakázásoknak, az irodában alvásnak. Vége a kávé-cigi-pizza-kávé-cigi-kávé-cigi-pizza-és-még-egy-cigi zúzásnak. Persze az örömbe üröm is vegyült. Február 16. van. Két napja csukaívás a törvények szerint. Nincs is ezzel gond, csak hát ugye most pont nekem tett keresztbe.

Nem is mentem messze, domolykós patakra indultam. Persze tökéletes nullázás volt. Szemerkélő eső, néha viharos hóesés. Ehhez párosult a bezavarosodni készülő, de még nagyon sekély víz és a 2 fok levegő hőmérséklet. Ilyenkor nem szabadna horgásznak víz közelében lennie. Nem is nagyon érdemes.

Ha már sok értelme nem volt a víz felé dobálni, szó szerint a mezőt választottam!

Kaptam B&i-tól kölcsönbe egy legyes szettet, mondván nekem még mindig több időm van nyüstölni, mint neki. Legyet nem is kötöttem fel, csak úgy az előkét hagytam meg a dobózsinór végén.

Először a patak medrében próbáltam a suhogtatást, de a mellettem lévő töltés és a folyton változó szél eléggé elvette a kedvemet: Látszólag jól szállt a cumó a fejem felett, aztán mégis a lábam elé esett le egy gomolyagban. Nem beszélve a betyáros csattanásokról, ami a hátam mögül érkezett…Szét is szedtem és hazaindultam.

Aztán nem hagyott nyugodni a dolog, és félúton hazáig újra megpróbáltam. Nagyobb terem volt ráadásul volt egy kis gyenge hátszelem, ami segített kiegyenesíteni a “prezentáció” előtt a zsinórt.

Rákattintassz, és helyre áll a kép!

Kérek mindenkit, aki legyezésben már egy kicsit is jártas, hogy rendesen kritizálja meg a kommentekben a technikámat, mert tanulni szeretnék!

8 hozzászólás

 1. Jó lesz ez, talán a hátralendítésnél ne engedd annyira hátra, állítsd meg előbb. Nekem azt mondták, hogy úgy töltöm fel a botot energiával ha megállítom időben és hagyom a zsinórt lendületbe jönni, mert a botot is viszed a zsinórral együtt akkor elfogy a lendület és összeomlik a dobás. Én innen tanultam sokat: http://legyezohorgasz.hu/content/dobas-5-alapszabalya nézd meg, szerintem érdemes. Amúgy meg hajrá, hajrá!!!!

  2013. február 16. szombat - 16:38

  • amúgy a Tied volt az 1000. hozzászólás a blogon!!! KÖSZ!

   2013. február 16. szombat - 18:46

   • Azta a hétszáz meg nyócszázas mindenit neki! Ezer hozzászólás ammár valami, én meg grattulálok hozzá 😀

    2013. március 22. péntek - 17:40

    • bármikor becserélném egy jó domolykós pecára, végre

     2013. március 23. szombat - 07:48

 2. Egyet kell értenem, amíg nincs kint a levegőben példának okáért 15m zsinór, addig ne engedd ennyire le hátul a botot. Lassabb lendítésekkel is eléred, hogy kint maradjon az a pár méter zsinór, és érezned kell, érezni fogod, amikor kirúg hátul és ránt egy kicsit a boton. És próbáld meg egy síkban mozgatni a karod, ne lengjen ki nagyon oldalra a dobás, mert bár nem látom a zsinórt elég jól, nekem még mindig előfordul hosszabb dobásnál, hogy oldalra tett zsinór, főleg ha fúj némi szél, összeomlik, csúnya lesz a loop úgy előre mint hátra. Pontos dobáshoz fontos szerintem hogy egy síkban mozogj.
  Persze mindenki megtalálja azt a technikát, ami neki bejön és tud vele halat fogni. 🙂 senki sem egyforma.
  Sok sikert a legyezéshez!

  2013. február 16. szombat - 18:40

  • köszönöm a tanácsot….elnézve magamat (micsoda buzi helyzet) én is hasonlóra jutottam. Mondjuk elsőre majdnem elveszítettem benne a hitemet, aztán ismét erőre kaptam, hogy kell ez nekem

   2013. február 16. szombat - 18:44

 3. lehet, hogy én nem 10-2-be lengetek, hanem szélesebbre nyitom a hátrafelé lendítést???

  mennyivel egyszerűbb a pergetés…de hát ugye az a proliknak való!!! 😛

  (mint régen, amikor karikáról feederre váltottak a népek…hahaaaa jön itt még majd urizálás!)

  2013. február 16. szombat - 18:41

 4. Visszajelzés: Üres part, üres meder | Kisgyerek a vízparton

A peca összehozza a népeket! Most szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s