… pergetőbottal és horgászkajakkal

Oranje mezben

Általában észrevettem a horgászokon – így magamon is – sokszor görcsösen ragaszkodnak a horgászruházat és a horgászfelszerelés színének megválasztásakor a rejtő színekhez. Ebben a posztban annak jártam utána, hogy vajon van-e gyakorlati alapja a vadászokéhoz hasonló mélységes fanatizmusnak a színek megválasztásakor.

Oranje mezben

Tesztemnek a tökéletes időszakot választottam. Vénasszonyok nyara: rikító napsütés, kaszált, de már ropogósra száradt aljnövényzet, hulló diófalevelek, kristálytiszta, de sűrűn benőtt víz fogadott. Egyes vélekedések szerint ilyen körülmények között még a csámcsogva rágott rágógumi is elriaszthatja egy kis patak halait, ezért mindenképpen indokolt a környezettel harmonizáló viselet.

UL pergetés kis patakon

Persze, hogy mit nevezünk rejtő színnek egy nyári homokzátonyon való balinpergetéskor és mit egy őszi tavi csukázás alatt az jó kérdés. Hogy, még véletlenül se nyúljak bele valami színbe, a magyar foci mohácsi vészének titulált mérkőzésről oly’ ismerős színt választottam. Csak remélni mertem, hogy a domolykók nem nézték a 8-1-et.

Híd alatti helyek mindig jók!

A híd közelében az ember még ilyen környezetben is megkockáztatja a 0,14-es nejlon cuccot. Legrosszabb esetben átmegyek a másik oldalra horgot szabadítani. Bár erre most nem volt szükség, de egy-két alkalommal hálát mondtam a kínai polimerfélék gyártóinak, hogy még ilyen komoly nyektetés után sem engedte el a kezét a vékony zsinór a Kenart Winnerem kezét.

Kenart Winner és balin

Az első helyzet rögtön az első pontos dobás után jelentkezet. Konyhakés méretű balin beverte a 100%-os ziccert és ezzel jelezte, hogy van itt utánpótlása a kipusztult halaknak.

Kenart Winner

Hamar összeszedték magukat a buksik is. Egy hasonló méretű domolykó a híd alatt hozta meg a várva várt egyenlítést.

UL domolykó

UL: Kenart Winner 3,5

A déli harangszó a félidő végét jelezte. A csapatok 1-1-es állással mentek az öltözőbe. Én meg beültem az Ezüstnyílba, és azzal röpültem át a következő összecsapás helyszínére.

Balinok híd alatt

Egész csendes víz fogadott, nagyméretű dobható területtel. Továbbra is a 3 centis, picit süllyedő wobbler maradt a kapocsban. Első dobás. Helyzet, de lemaradt. Talán sügér lenne? A hely indokolná. Nem az volt. Következő dobás már halat ad. És szinte minden új dobást legalább ütés követ.

Kenart + Asp

Kenart Winner + Asp

UL Balin / Asp

Az utolsó kép címe “Kukucs”!

UL Asp

Összesítésben csak 5-1 lett a mai nap végeredménye a balinok javára, és ebbe még a csalit többször lekövető minisügérek sem tudtak belerondítani. Ez van.

10 hozzászólás

 1. Fideszes holland drukker! 😛

  2013. október 21. hétfő - 09:05

  • Mi ez a kirekesztő hangulatkeltés?! 🙂

   2013. október 21. hétfő - 09:06

 2. hunter

  Én is ezt akartam írni mint Steve. Érdekes 4 éve meg piros polóban lehetett jókat pecálni 😀

  2013. október 21. hétfő - 10:32

  • Hehehe…ez egy polmentes hely

   2013. október 21. hétfő - 10:42

 3. qvik

  Nos, nem a ruha teszi az embert. Hanem a… ööö… izé… Megfelelő méretű és keménységü bot?

  2013. október 21. hétfő - 19:55

 4. DP

  Ismerős hely, párszor voltam itt az elmúlt hónapokban, és vannak szép sügérrajok is csak picikék az egyedek. A színekről még kölyökkoromban cserkészként azt tartottuk hogy a természetbe illő színekkel magának a természetnek adjuk meg a tiszteletet, hogy oda valónak látszunk. A hal meg nem hülye, és nem a ruhánkra bukik, a mozgást előbb veszi észre mint a színt, illetve a terepszínruhás ember sem kevésbé/jobban tetszik neki mint a holland mezes 🙂

  2013. október 21. hétfő - 20:30

  • A tisztelet a természet felé elfogadható érv… Megmondom, hülyén éreztem először magam a kukás színben…mondjuk egy vadásztatott helyen előny, hogy nem néznekBambinak

   2013. október 21. hétfő - 20:40

 5. Narancsot vittél?

  2013. október 24. csütörtök - 11:33

 6. 2013. október 24. csütörtök - 14:25

A peca összehozza a népeket! Most szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s