… pergetőbottal és horgászkajakkal

Kenartok fogorvosnál

Jók ezek a Kenartok, de komoly ellenfelük a hídlábak és a part menti kövezések. Már az első elvétett dobás után hajlamosak a foghullajtásra.

Kenart, lip renew

Mostanság a Kenartok megint hiánycikk lettek itt Baranyába. “A srác, aki hozni szokta, nem kapott mostanában…”, meg hasonlók. Szóval meg kell becsülni a bevált színeket és formákat!

Kenart, lip renew

Volt egy kis időm, és összerendeztem az elmúlt két szezon fogatlan lengyeljeit. Szerencsémre az egyik terelőlapka csak meglazult, nem veszett el, így rögtön mintául is szolgált. Persze a nyolcszor nyolc milliméteres műanyag pöcköt kifaragni nem egy egyszerű dolog…alapanyagnak kb. fél millis falvastagságú mikrozható dobozt használtam…Egyelőre pillanatragasztóval csak berögzítettem őket ideiglenesen. Nem egyszerű ezekkel a Kenartokkal, mert a festésük szándékosan aszimmetrikus (talán ettől ilyen fogósak), és alig van támpontod a terelőlapka tengelyének meghatározásához….holnap talán tesztelni is sikerül őket…ha más nem, akkor az utcánkban, ahol mostanság patakokban robog a Dráva irányában a csapadék…

Etikusan választottam egy város mélyén rejlő zúgót, ahol ha terem is domolykó, csak örül ha megszabadítják a mocsoktól, tilalom ide, tilalom oda. Ez alkalmas lesz arra, hogy a régi-új Kenartok nyelvét leteszteljem.

Kenart terelőlapkák javítása utáni teszten / Kenart lips renewd, creek tested

Balról jobbra haladva a tapasztalatok vegyesek voltak. A sügér színű lassú bevontatásnál tökéletesen működött, bár kicsit jobbra tartott veretés közben, de ez még bőven a tűrhető kategória, ezért befejezettnek minősítettem a munkát ezzel a darabbal. A rézbőrű bodorka mintásnak az eredeti lapkájával tömtem ki a száját, és az eredmény gyári minőség lett. A szürkés halmintájú hármaska okozott egy kis riadalmat, mert abszolút hibás volt a mozgása. Egy jól irányzott mozdulattal ezért eltávolítottam a kisipari nyelvét, és botvégen próbáltam kitapasztalni a legjobb pozíciót. Amikor a száz-plusz-egyedik próbálkozásra végre nyílegyenesen veretett a kis wobbler, rövid kis szárítás után megpöttyintettem pillanatragasztóval. Száradás, nagyteszt, tökéletes végeredmény. Jobb mint a gyári. A “Citrompótló” színű kakukktojás volt, mert már jó ideje rendbehoztam (ő is eredeti nyelvet kapott vissza), de még nem próbáltam. Az eredmény: használható kategória.

Négy csali újra hadrendbe. Persze, a négyezer forint is pénz, de igazán annak örülök, hogy emlékeim szerintm már mindegyik adott gyönyörű domolykót, és ezek után újra számíthatok majd rájuk.

7 hozzászólás

 1. Rauch Zoltán

  Szia!Ha nem tudnád őket beszerezni…!
  http://sugerhorgaszbolt.hu/?modul=shop&k=8531

  2014. április 18. péntek - 08:05

  • Vettem már onnan többször…van most sok, csak mar negy is rokkant volt…

   2014. április 18. péntek - 09:51

 2. Szabó Tomi

  Az 5 perces 2 komponensű epoxi műgyanta csodákra képes. Én új wobbler vásárlása esetén nem csak a Kenartok nyelvének 2 oldalára pöttyintek egy picit belőle, hanem majd’ mindegyiknek.
  Szopás ez a domolykótilalom, meg be is zavarosodott a víz 😦
  Görbüljön!
  Tomi

  2014. április 18. péntek - 09:44

  • Menj UL csukazni…ki mondja meg?

   2014. április 18. péntek - 09:49

 3. Végre írsz, jó olvasmány volt 🙂 Az 5 perces műgyantát használom én is.

  2014. április 18. péntek - 20:48

 4. Márkó

  Vagy gyere velem süllőzni…Tényleg szemétszedés nem lesz mostanság?

  2014. május 10. szombat - 14:33

A peca összehozza a népeket! Most szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s