… pergetőbottal és horgászkajakkal

Kajakos horgászat a Hótedrán (FullHD 60fps)

Baranyában nehéz olyan állóvizet találni, ahol bevállalják a “kockázatot”, hogy mindenféle instabil és lélekvesztő kajakokkal rámenjenek a vizükre. Matty és Hótedra ilyen.

hotedra

Ráadásul van sportjegy is. Ráadásul saját csónak esetén (bár ilyen még nem volt mostanában) csónakjegy sem kell. Szóval adott volt minden egy jó pecához.
Gondoltuk mi. Azonban ezen a csodaszép vízen nyomát sem láttuk ragadozó halaknak. Egy balin rabláson és egy megugrasztott nagy harcsa pörsenésén kívül rongyosra dobáltuk a vizet, de még csak pöccintésünk sem volt.
Persze lehet, hogy mi vagyunk bénák. De erre rácáfol, hogy két éve temérdek pici csukát fogtam a tökös szélében ezen a tavon.
Lehet, hogy inkább az van, hogy a lefolyástalan víz bedöglött a rengeteg szervesanyagtól, amit a bojlisok bepakoltak. Azt a kevés csukát meg a stégekről leszedik kishallal.
A sportjegyre (amivel halat ugye nem lehet elvinni) ez volt írva: “A kifogott törpeharcsát és süllőt távozáskor a halőrnek le kell adni!” Bárhonnan is közelítem, nem értem. A törpét, még csak-csak…de hogy a süllőt. Mert mi van, ha pergetek? Az a süllő horogszabadítás után boldogan elél még a vízben. És mi van, ha élőhallal fogom meg? Egyszerűbb lenne a sportjeggyel megtiltani az élő/döglött halas ragadozó pecát. Nem hiszem, hogy akkora felháborodást váltana ki…
Egyébként a pontyosok sem fogtak semmit, pedig voltak vagy öten-hatan a tavon….amin mellesleg kb. pont annyi stég van, mint Orfűn, a Pécsi-tavon. Csak hát ez nincs 10 ha…

 

No mindegy…amíg nem változik itt valami, addig elkerülöm messze ezt a jobb sorsra érdemes ékszerdobozt. Mindenesetre összevágtunk egy frankó kis reggeli lounge életérzés videót belőle.

2 hozzászólás

  1. BaliMárk

    Csuka neigen van benne sok, süllő az kb. kipusztult, balin pár darab van, harcsa meg nem könnyű tészta. Ja és a zsombék alatt annyi víz van nem kell onnan kijönni a halaknak…. Én is betliztem már ott pergetve 😀

    2015. augusztus 15. szombat - 14:35

A peca összehozza a népeket! Most szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s