… pergetőbottal és horgászkajakkal

Spinnerbait tok

10-12 centi drót derékszögben meghajlítva, szoknyával, ólomfejjel, néha még tviszterrel megpimpelve. Hova tegyem őket?

DSC_1919

Mindig problémát jelentett a spinnerbaitek tárolása. Legtöbbször nálam a körforgós, kanalas pecák során kerülnek kapocsba, de abban a dobozban, ahol a Mepps vagy az Orkla jól érzi magát, ott a spinnerbait szakad, görbül, felfeszíti a doboz tetejét. A legtöbb szabványos méretű csalisdoboz határolói ugyanis csak az egyik irányban kiszedhetők, a másik irányból fixek. Persze ki lehetne barmolni belőle a bordákat, de az irreverzibilis átalakulásokat nem igazán szeretem.

Eddig a szoknyás körforgók nálam egy gyorszáras zacsiban várták a bevetést a táska egyik zipzáros zsebében, de ez cseppet sem volt optimális megoldás. A szoknya így is hozzátapadt a zacsihoz, a zár néha becsípte, a gumiszálak összeakadtak, a nedvesen elcsomogaolt csali megrozsdásodott.

Ritkán járok a kék feliratos sportmultiban, de ha betévedek, mindig elmegyek az egyébként szegényes horgászfelszerelésekhez. Innen van a nagy horgásztáskám is, amolyan bázis, amibe sok (nem az összes) csali belefér. Ezzel bátan el merek indulni egy ismeretlen vízre is, mert legalább arra nem foghatom, hogy pont az a csali nem volt nálam, ami ezen a vízen működött volna. Ha a hozzá kapott műanyag dobozok piaci árát nézem, akkor gyakorlatilag a táska grátis volt.

Szóval szegényes a választék, de néha bele lehet futni hiánypótló cuccokba. Úgy mint ez itt:

DSC_1916

A csilivili kék színű határolókat ki is pattintjuk belőlük. (ha ezeket használnánk, akkor egy-egy fakkban nem lenne több hely, mint egy teknősbékás horogtartóban, ettől függetlenül lehet, hogy valakinek meg arra kell). Szóval kinyit, sallang kiürít, és már jöhetnek is a szoknyás csalik.

DSC_1917

Ez idáig rendben is volna. Nagyszerű ötlet. Eddig is ki lehetett szedni a határolókat, és akkor volt egy spinneres csalis dobozom egy mezei Plano-ból is. Nagy cucc. De emlékeztek még, mit mondtam az irreverzibilis átalakulásokról?

DSC_1919

Igen. Azt hogy kerülendő! És ez a kis ötletes doboz nem, hogy hozza ezt az elvárást, de helyette a modularitást kínálja. És, hogy mennyire így van, íme egy újabb variáció, csak hogy a méreteit is demonstráljam egy szabványos Plano mérethez képest:

DSC_1922

Tény: nem illeszkedik pontosan a méret, de azért ez kibírható kompromisszum, ha belegondolok, hogy végre a spinnerbaitek is ugyanolyan katonás rendben vannak, mint karácsony és újév között élére állított gumihalak vagy wobblerek. Mára már ők sem mostohagyerekek a táskában.

Ráadásul, ha a parton csak kettő vagy három spinnerbaitet akarsz magaddal vinni (mittudom én, azért mert tutira beváltak, tesztelni akarod őket, vagy egyszerűen csak keresed a kihívásokat és nem akarsz letérni a szoknyás viseletről aznap), akkor egy nagyobb mellényzsebben elfér az egész.

Kajakban, cserkelős pecánál ez utóbbi egy olyan extra fícsör, ami nélkül lehet élni, de inkább kihasználom az ebben rejlő lehetőségeket.

Egy modul ára 390,- magyar pénz. Kvázi egy EUR. Ha négyet veszel, akkor pont olcsóbb, mint egy noname plano koppintás. Mindenképpen hiánypótló.

Nekem kiváló a spinnerbaitekhez, de el tudom képzelni, hogy a cserkelő pecához ilyenbe válogatom be az aznapi jelölteket, és az egyik zsebbe kerülnek a süllős wobblerek, a másikban egy-két gumi, meg jigfej. Egy bő farmer hátsó zsebébe elférnek aznap estére. Ez itt nem a reklám helye, de a jó dolgokat vegyük észre.

One response

  1. Névtelen

    Ötletes, ennek is jó! Én speciel a versenyládában a horgokat tartom benne mert zacskóstól simán bele lehet rakni és alig foglal helyet. Jelenleg legalább 20-25 zacsi lakja. 🙂

    2015. szeptember 2. szerda - 19:45

A peca összehozza a népeket! Most szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s