… pergetőbottal és horgászkajakkal

Hajnali bevetés

Bevetési egységünk a hétközi eligazításon vegyes fegyvernemű bevetésre kapott parancsot:

Fő cél: A civilek (Squalius cephalus) testi épségének megőrzése
– Másodlagos cél: A lopakodó könnyű naszádra kifejlesztett prototípusok (szárazföldi hordozó eszköz, fedélzeti bottartó) első tesztelése éles bevetésen.
– Feladat: A cél érdekében a civilek közvetlen élőhelyén fészket és lesállásokat létesített fanatikus terroristák (Esox lucius) támadásainak megelőzése fejlövéssel történő megsebzésükkel lopakodó üzemmódban.
– Bevetésben részt vesznek: Zs. –  veterán terrorelhárító, rehabilitációról visszatér, Kisgyerek – kiképzés alatt álló naszádkapitányDSCN1834
– Alkalmazható fegyvernemek: Lopakodó könnyű naszád, valamint gyalogos egység
– Javasolt kézifegyverek: Legacy Spin 210 és Spro Passion Spin 210
– Javasolt töltények: gyors indítású körforgók, gumiköpenyes-ólomfejú könnyű JIG-ek, felszíni magas vibrációt keltő halutánzatok
– Bevetés helyszíne: Közép-Ormánság,csatornavilág
– Bevetés időtartama: 0600 CET – 1100 CET
– Vészforgatókönyv fiaskó esetén: menekülés nagy rumlival

Az ezüst színű hordozórakéta feltöltése viszonylag hamar ment a kiszolgáló személyzetnek és a hétközi gyakorlatozásnak köszönhetően. A csapat felkészültségét mutatja, hogy már jó fél órával a bevetés tervezett kezdete előtt a helyszínen volt. Mivel a természeti környezet nem tette lehetővé a bevetés korábbi kezdését, rövid hadtápozás indult a hordozó rakéta karosszériáján.

DSCN1831

Miután a túléléshez szükséges tápanyagból minden egység kellő mennyiségben bevitt szervezetébe, megkezdődhetett a naszád vízre bocsátása. A kiképzése során első éles bevetésen részt vevő kapitány-jelöltnek egyedül kellett megbirkóznia ezzel a kihívással. A vízretétel pillanatokon belül megtörtént, ami mögött az elmúlt heti gyakorlatozások mellett a – kapitány-jelölt tevőleges részvételével – végbement kutatásfejlesztések eredményei is kivették részüket.

DSCN1839

Mire mindkét egység magára húzta harci ruházatát és beélesítette fegyvereit, lassan áttörték a horizontot a nap első sugarai, ami a ködöt is kíméletlenül oszlatásnak indította. Lassan megkezdődhetett az ütközet.

DSCN1840

A brief-nek megfelelően a terroristákat a fenyegetett faj (civilek) szokásos fellelési helyein kerestük. A gyalogos egység sodrásból kifelé pásztázta a vizet, miközben a folyami egység a sodorvonalban “csorgás közbeni dobálás” technikát alkalmazva vallatta a bozótosok, nádasok partról elérhetetlen széleit.

DSCN1842

Kezdésnek szét vált a két egység. A naszáddal folyásirányba tettem egy őrjáratot, azonban rövid ereszkedés után barikád állta utam. Az áttörhetetlen rekesztés láttán úgy döntöttem visszatérek a parti gyalogos egységhez.

DSCN1844

A bevetés közben néhány jel a civilek gyenge mozgására utalt, amiről a víztükrön ritkán megjelenő apró gyűrűk árulkodtak. A terroristák – szintén alacsony – aktivitását egy-két vízfelszínen tapasztalt robbanás, vagy a rejtekül szolgáló növényzet minimális, de szokatlan imbolygása sejtette. Ez utóbbi főleg a hajótest közvetlen közelében volt tapasztalható a növényekhez közeledve.

Figyelembe véve, hogy terroristák (és fenyegett civilek) megerősített aktivitása a nullával volt egyenlő, rövid csapatértekezlet vette kezdetét, ami alatt néhány kép készült a naszád jelenlegi állapotáról.

DSCN1846                       DSCN1847

Az bal oldali képen a bottartó prototípusa kerül bemutatásra. Az eszköz az éppen használatban lévő fegyver bevetés közbeni beállítása, újratöltése során nyújt kiváló segítséget a naszádon szolgálatot teljesítő harcosnak. A kifejlesztéséről egy jövőbeni tech rovat nyújt majd bővebb információkat.

A jobb oldali képen a hajó látható teljes valójában. Nagyítva látszik igazán, hogy a terepszínű hajótestet kiegészítő neonszínű párna által alkotott eklektikus összképbe igen jól illeszkedik a ‘70-es évek csehszlovák sci-fi filmek anyagvilágát idéző a bottartó,

Mivel vizuális kapcsolatot a feltételezett ellenségeinkkel nem tudtuk létesíteni, úgy döntöttünk, hogy a bevetés helyszínéről nagy zajt csapva (eszeveszett mód evezve) távozunk, és kiegészítő – szintén gyenge eredménnyel záruló – portyát teszünk egy Pécs-közeli kis csatornán.

5 hozzászólás

  1. Hát Hol vagytok ti feltételezett ellenségek? Tán minden partizán a Dráván fújt találkozót magának? Már hetek óta nem találkoztam hal nevezetű földi lénnyel….
    De kitartok és újra próbálkozok, mert ismétlés a tudás bölcsője, vagy mi fene.
    Nagyon sziporkázó a bejegyzés, le a kalappal!

    2011. november 3. csütörtök - 20:59

    • én nem értem…miért nem volt olyan az idő a hétvégén, mint most hétköznap. holnap elmegyek egy rezervátomba (tó) és meggumizom a terepet, sajnos gyalogszerrel 😦 de talán újra érzem a markolat rázását, a spicc remegését, a szél üveghangját a gyűrűk között megfeszülő zsinóron…ilyesmi

      2011. november 3. csütörtök - 21:13

  2. Ez nagyon jó vót!

    (ez a háttér nagyon szem zavaró)

    2011. november 12. szombat - 09:05

    • Kösz! A tanácsot is. Csak akartam valamit, ami nem fekete, de hiába…marad a #000000 🙂

      2011. november 12. szombat - 12:34

  3. Visszajelzés: Beavatás és bűnbeesés avagy a Drávát látni és megszeretni | Kisgyerek a vízparton (pergető bottal és horgászkajakkal)

A peca összehozza a népeket! Most szólj hozzá!